Logotyp Statens medieråd
Logotyp Statens medieråd


Statens medieråd en av Sveriges bästa sajter för familjer

Senast uppdaterad:

När IDG presenterade sin lista över Sveriges bästa sajter så placerade sig Statens medieråd på topplistan som Sveriges fjärde bästa sajt i kategorin familj.

Bild

Motiveringen löd så här:

I en tid när både forskare och lekmän reflekterar kring ungas skärmtid gör Statens medieråd ett viktigt arbete för att stötta skola och föräldrar i att ge barn en sund relation till digitala verktyg. Här kan man hitta bra material för hur man förhåller sig till sociala medier och hur man utövar källkritik.

— Det är fantastiskt kul att vi har kvalat in på den här listan och vi ser det som en kvalitetsstämpel på vårt arbete med att ta fram användbart och relevant lektionsmaterial till skolan, säger Helena Dal, verksamhetschef Information och vägledning. Det är också ett kvitto på att det material vi tagit fram inom ramen för No Hate-kampanjen, om barn och unga på nätet, håller en hög kvalitet.

IDG Topp 100 2018


I kategorin familj återfinns även Barnkanalen, Bris, KPWebben och Umo. Det är IDG, International Data Group, som sedan drygt 20 år tillbaka utser Sveriges 100 bästa sajter i 17 kategorier.


> Här kan du se hela listan över Sveriges bästa sajter för familjerlänk till annan webbplats

> Här hittar du hela listan: Topp100 2018länk till annan webbplats