Logotyp Statens medieråd
Logotyp Statens medieråd


Vem ska du nominera till lärarpriset Guldäpplet 2016?

Senast uppdaterad: 2016-11-08

Nu är det dags att nominera framstående lärare t länk till annan webbplats#‎Guldäppletlänk till annan webbplats! Förslag ska innehålla en tydlig motivering och gärna länkar till webbmaterial med beskrivning av den nominerades insatser. Vinnaren av Guldäpplet presenteras på Skolforum i Stockholm i oktober. Priset består av ett stipendium på 25 000 kronor och ett munblåst glasäpple. Nominera senast 1 juni, 2016.

Bild

Vilka lärare på din skola/i din kommun har gjort framstående insatser för att utveckla elevernas lärande med stöd av digitala verktyg och arbetssätt? Och dessutom uppmuntrat och delat erfarenheter med kollegor i den egna skolan och kommunen? Då är det dags att nominera henne eller honom till lärarstipendiet Guldäpplet.

Guldäpplet delas ut årligen av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners. Vinnaren av Guldäpplet presenteras på Skolforum i Stockholm 31 oktober.

 

Nedräkning till Nominera till Guldäpplet senast

 

Nominera nu – 1 juni är sista dag för nominering.

De kriterier som Guldäpplejuryn bedömer nominerade lärare efter är:
• förnyar lärandet med stöd av IT i ett pedagogiskt arbete med egna elever
• arbetar för att inkludera alla elever
• uppmuntrat och delar erfarenheter med kollegor – lokalt och nationellt

Mer information om priset, kriterier, tidigare vinnare, videopresentationer med mera hittar du på diu.se/guldapplelänk till annan webbplats

 

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Statens medieråd, Gleerups Utbildning AB, Netsmart AB, Studentlitteratur AB, Tieto Education Healthcare & Welfare AB sam Stiftelsen DIU/Datorn i Utbildningen, grundare och koordinator.

 

I samarbete med

insafe-logga
Eu-logga
bris-logga

Statens medieråd representerar Sverige i EU-nätverket Insafelänk till annan webbplats och driver ett Safer Internet Centre med finansiellt stöd från EU:s Connecting Europe Facilitylänk till annan webbplats och dess program Safer Internet. Projektet syftar till en säkrare användning av internet bland barn och unga och drivs i samarbete med BRIS – Barnens rätt i samhället.länk till annan webbplats