Logotyp Statens medieråd
Logotyp Statens medieråd


Statens medieråd i juryn för lärarnas it-pris Guldäpplet 

Senast uppdaterad: 2017-11-27

Lärarpriset Guldäpplet delas ut till lärare som utvecklat undervisningen och inspirerat elever och kolleger kring IT. Statens medieråd är ny samarbetspartner och ingår i juryn.

 

Bild

– För arbetet med att öka medie- och informationskunnigheten hos eleverna är lärarna en mycket viktig målgrupp och det är därför roligt att vara med och dela ut Guldäpplet till lärare som bidragit till att utveckla undervisningen med digitala verktyg och resurser, säger Helena Dal, tf verksamhetsansvarig Information & vägledning, på Statens medieråd.

Guldäpplet delas ut för 15 året av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne. Partners från och med i år är:
Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Statens medieråd, Tieto Sweden Healthcare and Welfare AB, Netsmart AB, Gleerups Utbildning AB, Studentlitteratur AB samt Stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

Nomineringar till Guldäpplet

Nominering till Guldäpplet är öppen – underlag finns på webbplatsen www.diu.se/guldapplelänk till annan webbplats. Nomineringen pågår fram till och med den 1 juni. Finalisterna presenteras på Bokmässan i Göteborg den 22 september och prisutdelningen sker på Skolforum på Älvsjömässan den 31 oktober.

I samarbete med

insafe-logga
Eu-logga
bris-logga

Statens medieråd representerar Sverige i EU-nätverket Insafelänk till annan webbplats och driver ett Safer Internet Centre med finansiellt stöd från EU:s Connecting Europe Facilitylänk till annan webbplats och dess program Safer Internet. Projektet syftar till en säkrare användning av internet bland barn och unga och drivs i samarbete med BRIS – Barnens rätt i samhället.länk till annan webbplats