Logotyp Statens medieråd
Logotyp Statens medieråd


Statens medieråd har upphandlat kommunikationstjänster från Intellecta Corporate

Senast uppdaterad: 2016-08-25

I en nyligen avslutad upphandling tecknar Statens medieråd avtal med Intellecta Corporate kring kommunikationstjänster.

Bild

Statens medieråd tar fram kunskap, material och utbildningar om medie- och informationskunnighet.

– Vi har en spännande och intensiv tid framför oss. Kampanjen No hate speech movement går in i en ny fas där vi bland annat kommer att synas tillsammans med Youtubers, vi ska uppdatera våra digitala utbildning i medie- och informationskunnighet, vår uppskattade podd kommer ut i nya avsnitt och mycket annat, säger Helena Dal, verksamhetsansvarig för information och vägledning på Statens medieråd.

Statens medieråd bildades 2011 och verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan, följa medieutvecklingen när det gäller barn och unga, samt sprida information och ge vägledning om barns och ungas mediesituation.

– Statens medieråd arbetar med frågor som är oerhört angelägna, som berör oss alla och som blir viktigare för varje dag. Våra barn och unga tillbringar allt mer tid framför skärmar. Deras förmåga att genomskåda propaganda eller för den delen att identifiera reklam, är nödvändig livskunskaper för att kunna fungera väl i det moderna, digitala samhället, säger Hampus Brynolf, vice VD, Intellecta Corporate.

Avtalet trädde i kraft den 1 augusti och kostnaden för hela upphandlingen är uppskattat till en miljon kronor per år i maximalt fyra år.