Logotyp Statens medieråd
Logotyp Statens medieråd


Matematiklärare vann Guldäpplet för digitala experiment

Senast uppdaterad: 2016-10-31

Sex lärare belönades i dag för sitt arbete med att utveckla undervisningen med digitala verktyg och resurser. Jonas Hall, lärare i matematik och fysik på Rodengymnasiet i Norrtälje, utsågs till årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet.

Bild

Jonas Hall, Guldäpple-vinnare. Foto: Bo Helmersson

Jonas Hall får priset för sitt engagerade arbete med att utveckla och utmana elevernas förmåga att experimentera i matematiken med djupare förståelse och bättre resultat som mål.

Juryns särskilda pris tilldelades Anna Kaya, lärare i svenska som andraspråk och projektledare vid Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC), vid Stockholms universitet, och Hülya Basaran, lärare i svenska som andraspråk och universitetsadjunkt vid Högskolan Väst. De belönades för att de förnyat språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt med digitala nycklar.

Anton Fagergren, förskollärare vid Irsta förskolor i Västerås, samt Martin Löfgren, språklärare, tillsammans med Per Ahlkvist, SO-lärare, på högstadiet på Norrevångsskolan i Karlshamn, delade på andraplatsen till Guldäpplet 2016.

– Det är fantastiskt att se allt det arbete som pågår ute på skolorna. Jag hoppas att alla, både årets pristagare och alla som nominerats, fortsätter att inspirera sina kollegor att förnya lärandet med stöd av olika digitala verktyg, säger Helena Dal, verksamhetsansvarig för Information och vägledning på Statens medieråd.

Guldäpplet lyfter sedan 2002 fram lärare som vågar röja ny mark med förankring i sina ämnen och som systematiskt utvidgar den pedagogiska verktygslådan, delar erfarenheter, utvärderar och prövar sina resultat i diskussion med kollegor. Drygt 100 lärare från hela landet nominerades till årets Guldäpple. Statens medieråd ingår i juryn som utser den slutliga vinnaren.

 

> Läs mer om Guldäppletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

> Till filmer med presentationer av vinnarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster