Logotyp Statens medieråd
Logotyp Statens medieråd


Nominera till lärarpriset Guldäpplet 2017

Senast uppdaterad:

Finns det en lärare som har gjort framstående insatser för att utveckla elevernas lärande med stöd av IT på din skola? Någon som dessutom har uppmuntrat kollegor i den egna skolan och kommunen? Nominera henne eller honom till lärarstipendiet Guldäpplet, senast 1 juni.

Guldäpple

Guldäpplet delas ut årligen till en eller flera lärare som har förnyat lärandet med stöd av IT i den egna undervisningen och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. 
 
1 juni är sista datum för nominering. Mer information om priset, nominering och kriterier, tidigare vinnare, videopresentationer med mera hittar du på diu.se/guldapplelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du skickar din nominering, med utförlig motivering, till guldapple@diu.se. Vinnaren av Guldäpplet presenteras på Skolforum i Stockholm i oktober. Priset består av ett stipendium på 25 000 kronor och ett munblåst glasäpple. Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Statens Medieråd, Gleerups Utbildning AB, Netsmart AB, Studentlitteratur AB, Tieto Education tillsammans med grundarna Föreningen DIU och stiftelsen DIU.

FAKTA GULDÄPPLET

Utdelas till aktiva lärare efter allmän nominering och jurybeslut av samlade partners.
Priset syftar till att lyfta fram lärare som utvecklar skolan med it.
Första pris och särskilda pristagaren belönas med ett stipendium på 25.000 kr, 2:a och 3:e-pristagarna med halva beloppet, och alla med ett glasäpple blåst av konstglasblåsarna på Berdala Studioglas i Småland.

Bild på partners till priset Guldäpplet