Logotyp Statens medieråd
Logotyp Statens medieråd

Sökhjälp

Senast uppdaterad: 2016-02-08

Här följer tips om hur du kan använda våra sökfunktioner.

Webbplatssök

När du söker, spelar det ingen roll om du skriver stora eller små bokstäver.

När du börjar skriva föreslår sökmotorn automatiskt sökord och sökfraser som andra besökare har skrivit in. Välj i listan så startar sökningen på den frasen.

Om du söker på en fras som innehåller frågetecken eller andra specialtecken, sök med citattecken, exempelvis "Vad är en nyhet?"

Filtrera sökresultaten

Om du får många träffar på en sökning i webbplatssöken kan du filtrera resultatet genom att använda funktionen Träfföversikt. Träffarna delas in efter Medietyp (om det är en html-sida, pdf, Word-dokument eller annat format) och Ämnesområde (vad sidan eller dokumentet handlar om).

Klicka på ett filter i träfföversikten för att bara visa sökträffar utifrån vald parameter. Du kan markera flera val och/eller avmarkera val.

Övriga sökfunktioner

I övriga sökfunktioner på webbplatsen kan du använda de nerfällbara menyerna för att filtrera din sökning.

Observera att fritextsökning inte är möjlig i tjänsten Sök i filmregistret. Om du vill söka på flera begrepp, använd Avancerad sök.

A- Ö, webbplatskarta

Du kan också använda webbplatsens A-Ö-funktion eller webbplatskartan för att hitta på webbplatsen. Du hittar båda funktionerna under Om webbplatsen i sidfoten. A-Ö-funktionen finns också i Hjälpmenyn högst upp på sidan.