Logotyp Statens medieråd
Logotyp Statens medieråd

Utredare, tillsvidareanställning, heltid, två tjänster

Senast uppdaterad:

Statens medieråd är en en-rådsmyndighet som verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten är ett kunskapscentrum kring barn och ungas medieanvändning, samt medie- och informationskunnighet. Det är Statens medieråd som fastställer åldersgränser för film som ska visas offentligt. Myndigheten finns i Filmhuset på Gärdet i Stockholm och har idag cirka 20 medarbetare.

Mobiltelefon i hand

Foto: Shutterstock.

Vill du vara med och verka för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan? Då kan rollen som utredare på Statens medieråd vara ditt nästa steg i karriären.

Om tjänsten

Statens medieråd är en enrådsmyndighet som verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten är ett kunskapscentrum om barn och ungas medieanvändning och medie- och informationskunnighet. Myndigheten finns i Filmhuset på Gärdet i Stockholm och har idag drygt 20 medarbetare.

Du kommer att arbeta i myndighetens utredningsverksamhet genom att självständigt bedriva utredningsarbete, delta i projekt och uppdrag samt delta i myndighetens internationella uppdrag. Vidare kommer du omvärldsbevaka inom myndighetens ansvarsområden och delta i att ta fram handledningar eller rekommendationer utifrån forskning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Genomföra utredningar och analyser inom myndighetens ansvarsområde genom att bearbeta och analysera dataunderlag samt samla in och sammanställa fakturaunderlag
  • Informera om myndighetens verksamhet, egna och andras rapporter för våra målgrupper
  • Självständigt kunna skapa beslutsunderlag/rekommendationer

Därtill förväntas du utföra sedvanliga arbetsuppgifter som följer med en tjänst på statlig myndighet. Myndigheten finns i Filmhuset på Gärdet i Stockholm och har idag drygt 20 medarbetare. Utredarna tillhör den operativa avdelningen som idag består av cirka 12 medarbetare.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig med minst fem års relevant yrkeserfarenhet som utredare. Du har en akademisk examen inom exempelvis medie-och kommunikationsvetenskap, journalistik, sociologi, statsvetenskap eller barn- och ungdomsvetenskap. Du ska kunna hålla presentationer inom ditt expertområde, både internt som externt. Du har också mycket god analytisk förmåga och är en god stilist. Du behöver ha goda kunskaper inom Office-paketet.

Vidare har du erfarenhet av:

  • Arbete som utredare från myndighet, EU eller internationell organisation, gärna Nordiska ministerrådet
  • Att muntligt föredra egna utredningar och rapporter såväl internt som externt

Därtill bör du ha kunskap om statlig förvaltning och vad det innebär att arbeta på en myndighet. Vi ser gärna också att du har erfarenhet från frågor som rör barn och unga eller arbete med barns och ungas rättigheter.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen ser vi att du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du är strukturerad och har en god organisations- och planeringsförmåga. Vidare ser vi att du är flexibel och har förmåga att växla mellan stora och små uppdrag. Vi ser också att du har lätt för att utrycka dig på såväl svenska som engelska och är en tydlig kommunikatör.

Vill du veta mer?

I dessa rekryteringar samarbetar Statens medieråd med Level Recruitment. Sök tjänsten genom att besöka >Level Recruitments sajtlänk till annan webbplats. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Helén Lissäng på helen.lissang@levelrecruitment.se alternativt 08-120 50 431. Sista ansökningsdag är den 18 januari 2021. Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt!

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.