Logotyp Statens medieråd
Logotyp Statens medieråd

Ordet är fritt - men behöver du säga allt du tänker?

Senast uppdaterad: 2018-05-31

I den här serieboken delar några av Sveriges mest kända serietecknare och författare med sig av sina berättelser om näthat - och sina strategier att hantera det. Till boken hör också en lärarhandledning.

Den här serieboken är ett nytt sätt att berätta om flickors och kvinnors utsatthet på nätet. Boken skildrar näthat och sexism med hjälp av humor. Omslaget pryds av handbollsspelaren Linnéa Claeson, tecknad av serietecknaren Johan Unenge, som också skildrar varför hon tagit upp kampen mot näthatarna.

Medverkande

De serietecknare och författare som medverkar i boken är: Nina Hemmingsson, Johan Unenge, Frida Malmgren, Johan Wanloo, Freja Erixån, Stephanie Abdallah, Elin Lucassi, Lina Neidestam, Alexandra Pascalidou, Ola Larsmo, Ester Eriksson och Martin Kellerman.

Lärarhandledning med två moduler

Lärarhandledningen består av två moduler med två lektionsförslag i varje. Lektionerna i varje modul fungerar bäst om de används tillsammans under 2-4 lektioner à 40 minuter (beroende på elevernas intresse och förutsättningar). Lektionerna kan också användas separat, men då kan en kort introduktion behövas för att ge eleverna tillräckliga förkunskaper.

Ladda ner materialet:

> Serieboken Ordet är fritt - men behöver du säga allt du tänker?

> Lärarhandledning till serieboken Ordet är fritt - men behöver du säga allt du tänker?

Fördjupning: